kdo mostara

Hodbina: U požaru izgorjela štala i nekoliko kuća

Požar
ilustracija
18.08.2017.
u 19:44

Požar koji je jučer izbio na Gubavici, južno od Mostara, danas se proširio na Hodbinu gdje je izgorjela jedan štala i nekoliko napuštenih kuća, prenosi Pogled.ba

Vlasnik izgorjele štale, Ibrahim Alađuz, kaže da je vatreni plamen s brda Hum sišao munjevitom brzinom i da se štala, unatoč intervenciji desetak mještana, nije mogla spasiti. 

"Plamen koji je dolazio, vjetar je širio munjevitom brzinom. Ništa nismo mogli uraditi. Sin je uspio govedo izvesti iz štale, a 120 bala sjena i štale su u trenu nestali", kazao je Alađuz. 

Da nije bilo vatrogasaca, kako naglašava, ostao bi bez svega, jer u zadnji tren mu je spašena i obiteljska kuća. 

Vatra je potpuno okružila Demirovića mahalu, gdje su ugrožene kuće obitelji Matković i Demirović, a ništa bolje stanje nije ni u ostalim naseljenim mjestima ispod brda Hum. 

Trenutno je stanje je i dalje kritično, vatra je oko kuća, gori nisko raslinje i trava, vatrogasci se još uvijek bore s vatrenom stihijom, a pomažu im i mještani koji koriste naprtnjače i vodene pumpe kako bi spasili svoje domove i imovinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije