Uskoro će se održati jednodnevna konferencija o gospodarstvu

HNS okuplja poduzetnike, iseljeništvo i političare oko revitalizacije gospodarstva

ljubic
agencije
03.03.2015.
u 09:18

Ljubić smatra da je najžurnije potrebno odgovoriti kako zaustaviti egzodus mladih ljudi i čitavih obitelji zbog sve težih uvjeta za življenje i nemogućnosti zaposlenja

Na poticaj Hrvatskog narodnog sabora BiH uskoro će se organizirati konferencija o gospodarstvu kako bi se odredili strateški pravci djelovanja politike i gospodarstvenika oko stvaranja povoljnijeg ambijena za ulaganja i razvoj poduzetništva, ali i reforme koje bi pokazale svoju socijalnu osjetljivost. Potvrdio je to za Večernjak dosadašnji predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić koji je istaknuo da će to biti jedan od prvih poslova operativnog tijela novoga vodstva HNS-a.

Održivost

“Ovom gospodarskom konferencijom želimo jasno tretirati gospodarska pitanja i potaknuti izmjene zakona koje bi bilo nužno mijenjati kako bi dobili privlačan poslovni ambijent i tako učiniti cijeli sustav održivim”, rekao je Ljubić za Večernjak. Objasnio je da su obveze oko pripreme ovoga skupa preuzeli svi voditelji odjela unutar ovoga tijela, a posebna odgovornost je na voditeljima odjela gospodarstva Damiru Ljubiću, za financijska pitanja Draganu Vrankiću te voditelju odjela za znanost i obrazovanje Glavnog vijeća HNS-a Nevenku Hercegu. Oni bi trebali pripremiti detaljna izvješća oko stanja u svojim resorima te potrebama reformi u oblasti obrazovanja, gospodarstva, financija...

... VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

Ključne riječi

Komentara 1

RO
rosa
02:11 04.03.2015.

Ovo je za ne vjerovati. Iako "naši" vlastodršci imaju zaposlenu svu užu i širu rodbinu, kumove i prijatelje, ipak su primjetili da u BiH još postoji građana koji su nezaposleni.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?