Suradnja

HDZ BiH i HDZ 1990. potpisali ugovor s udrugama HVO-a

12.03.2016.
u 09:00

U Bihaću je potpisan sporazum o suradnji gradskih odbora HDZ-a Bosne i Hercegovine i HDZ-a 1990. s braniteljskim udrugama Hrvatskoga vijeća obrane Unsko-sanske županije - Bihać. Zajednička suradnja realizirana je u cilju ostvarenja svih zakonskih i drugih prava poginulih, nestalih, ranjenih, oboljelih i razvojačenih branitelja, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane - regije Bihać.

Suradnja se ogleda i u borbi za izgradnju jedinstvenog spomen-obilježja za sve poginule pripadnike Hrvatskog vijeća obrane - regije Bihać tijekom rata 1991. - 1995. godine. Promicanje zajedničkih interesa hrvatskoga naroda i ostalih građana, obilježavanje značajnijih nadnevaka i događaja te potpora braniteljima prigodom zapošljavanja, socijalnoga zbrinjavanja i ostvarenja drugih statusnih prava, također su predmet ovog sporazuma. -Ono što uvijek naglašavamo jest to da ono što smo mi zajedno ovdje na prostorima grada Bihaća i tadašnjeg okruga izgradili u Domovinskom ratu, a to je zajednička borba hrvatskog i bošnjačkog naroda, samo je temelj i moramo ga nadograđivati, da ova županija i grad žive bolje, kao i svi razvojačeni branitelji i da se na poseban način sjećamo poginulih koji su dali svoje živote za ovo što danas imamo, istaknuo je Franjo Jurić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Bosne i Hercegovine prigodom potpisivanja sporazuma. Mladen Šantić, predsjednik GO-a HDZ-a 1990. Bihać,

ovom prigodom za Večernji list izjavio je kako je ovaj sporazum samo nastavak kronologije i zbivanja koje mi radimo već dulje vrijeme. Cilj je objediniti zdravo hrvatsko tkivo i izići zajednički na izbore, istaknuo je ovom prilikom Šantić.

Ključne riječi
HVO

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije