Kruna dugogodišnje veze

Haris Silajdžić oženio se mladom pjevačicom Selmom Muhedinović

11.03.2016.
u 07:00

Ovo je Harisu Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak

Haris Silajdžić (71), bivši član Predsjedništva BiH i šef bosanskohercegovačke diplomacije, i Selma Muhedinović (41), nekada uspješna pjevačica, okrunili su ovih dana višegodišnju ljubavnu vezu u jednom sarajevskom restoranu, objavio je “Dnevni avaz”. Informaciju je potvrdila i Selma Muhedinović, izabranica nekadašnjeg lidera i osnivača Stranke za BiH.

Povukao se iz politike

- Da, točno je da smo se vjenčali. Hvala vam na čestitkama - kratko je Selma Muhedinović kazala za “Dnevni avaz”.

Ovo je Harisu Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak.

Haris Silajdžić je najdulje bio u braku s Mostarkom Majom Zvonić s kojom ima i sina Mirzu. Dok su bili u bračnoj zajednici, Maja se rijetko pojavljivala u javnosti, a kako su mediji objavljivali, ona danas živi u Istanbulu, i to u Ulici Alije Izetbegovića.

Brak u Prištini

Nekada jedan od najmoćnijih bosanskohercegovačkih političara, prije braka s Mostarkom, bio je oženjen albanskom političarkom Ljuljetom Vunići (Luljeta Vuniqi).

Upoznali su se kada je Haris Silajdžić doktorirao na Univerzitetu u Prištini, a radio je i na tamošnjem Institutu za povijest. Vunići je jedna od najaktivnijih žena u civilnom društvu Kosova. Prije dvije godine postala je dio tima i stranke tadašnjeg premijera Hašima Tačija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije