Bruxelles

Grlić Radman i Blinken razgovarali o situaciji u Bosni i Hercegovini

05.04.2023.
u 15:32

Ključna uloga Hrvatske u integraciji zapadnog Balkana s Europom i njena sve veća energetska važnost bile su dominantne teme sastanka američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena s hrvatskim šefom diplomacije Gordanom Grlićem Radmanom u srijedu u Bruxellesu.

Hrvatski ministar vanjskih poslova također je s Blinkenom razgovarao o situaciji na zapadnom Balkanu s fokusom na Bosnu i Hercegovinu, napisao je Grlić Radman na svom Twitter profilu.

- Ovo je dobra prilika za razgovor o ključnoj ulozi koju Hrvatska ima u integraciji zapadnog Balkana s Europom, o njenoj sve važnijoj ulozi u energetici i o poslu koji ovdje zajedno radimo u NATO-u, uključujući pomoć Ukrajini - rekao je Blinken prije početka sastanka s Radmanom.

Njih su dvojica razgovarala na margini sastanka ministara vanjskih poslova koji su se okupili na dvodnevnom sastanku u Bruxellesu.

Održiva i dugoročna pomoć Ukrajini glavna je tema toga sastanka, prenosi Hina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?