Odluke Vlade Posavske županije

Grant za poljoprivredu uvećan za 350.000 KM i sada iznosi dva milijuna KM

storyeditor/2023-12-04/zupanija.jpg
Fena
05.12.2023.
u 16:11

Vlada Posavske županije je na posljednjoj sjednici usvojila odluku o izmjenama odluke o usvajanju programa utroška sredstava utvrđenih proračunom Posavske županije za 2023. godinu na poziciji "Grant za razvoj poduzetništva obrta i zadruga", piše Večernji list BiH. Predložena odluka potrebna je zbog usklađivanja s izmjenama i dopunama proračuna Posavske županije za 2023. godine te kako bi realizacija planiranih programa bila operativna.

Razvoj poduzetništva

Usvojena je odluka o izmjeni odluke o usvajanju programa utroška sredstava utvrđenih proračunom Posavske županije za 2023. godinu na poziciji "Kapitalni grant za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga" iz istih razloga kao i prethodna odluka.

Usvojena je odluka o davanju prethodne suglasnosti po provedenom javnom pozivu jedinicama lokalne samouprave za podnošenje prijava u svrhu dodjele sredstava kao potpore sufinanciranja projekta/projekata razvoja poduzetničke infrastrukture. Razlog za donošenje predmetne odluke je stvaranje procesnih pretpostavki za daljnje aktivnosti resornog ministra za provedbu i operativnost sredstava namijenjenih krajnjim korisnicima.

Usvojena je odluka o davanju prethodne suglasnosti po provedenom javnom pozivu za podnošenje prijava poduzeća, obrta i zadruga u svrhu dodjele sredstava kao potpore subvencioniranja troškova nabave osnovnih sredstava. Za 66 podnositelja zahtjeva za poduzeća i zadruge dodijeljene su 836.154 KM, a za 18 podnositelja zahtjeva za obrte 70.364 KM. Usvojen je zaključak o prihvaćanju II. izmjene i dopune financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Posavske županije za 2023. kojim su prihodi i primici u iznosu od 21,360.000 KM, dok su rashodi i kapitalni izdaci 21,350.000 KM. Dokument se prosljeđuje u skupštinsku proceduru na daljnje postupanje. Predsjednik Vlade PŽ-a Đuro Topić naglasio je kako će zabilježeno povećanje prihoda u ovoj oblasti biti usmjereno, prije svega, prema zdravstvenim ustanovama te povećanju prava osiguranika.

Vlada Posavske županije usvojila je i odluku o usvajanju izmjena programa utroška sredstava utvrđenih proračunom Posavske županije za 2023. godinu na poziciji "Grant za poljoprivredu" na temelju donesene odluke Skupštine PŽ-a o usvajanju izmjena i dopuna proračuna Posavske županije za 2023. godinu. U razdjelu 19. Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva "Grant za poljoprivredu" uvećan je za 350.000 KM i sada iznosi dva milijuna KM. Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Posavske županije je na temelju rebalansa proračuna Posavske županije za 2023. godinu predložilo Vladi PŽ-a, koja je usvojila 12 predloženih odluka. Usvojena je odluka o visini i načinu isplate stipendija redovitim studentima za akademsku 2023./2024. godinu. Odlukom Vlada PŽ-a na temelju raspoloživih financijskih sredstva i svjesnosti potrebe izjednačava visinu novčane naknade stipendija redovitih studenata u akademskoj 2023./2024. godini koje su ostvarene po ugovorima u razdoblju kada Vlada Posavske Županije nije dodjeljivala jednogodišnje stipendije s jednogodišnjim stipendijama tj. povećava novčanu mjesečnu naknadu stipendije sa 150 KM na 200 KM.

Užine za učenike

Vlada Posavske županije dala je suglasnost Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta Posavske županije za provođenje postupka javne nabave usluga pripremanja i dostavljanja obroka i užine do kraja drugog obrazovnog razdoblja školske 2023./2024. godine za učenike u produženom boravku u Osnovnoj školi Orašje u Orašju i Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Odžaku, kao i za učenike razredne nastave od I. do V. razreda u osnovnim školama na području Posavske županije.

Vlada PŽ-a usvojila je odluku o usvajanju izmjena i dopuna programa utroška sredstava utvrđenih proračunom Posavske županije za 2023. godinu na poziciji "Grant za zaštitu okoliša" u skladu s donesenim izmjenama i dopunama proračuna za 2023. u ukupnom iznosu od 650.000 KM. Usvojena je odluka o davanju suglasnosti na III. izmjene i dopunu plana i programa održavanja, zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove javnih cesta za 2023. godinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?