Na području općine Usora realiziraju se brojni projekti

Gradi se vrtić po standardima EU-a, sportska dvorana, utopljavaju škole...

09.07.2022.
u 16:28

Na području općine Usora posljednjih se godina gradi punom parom. Radi se na nekoliko vrlo važnih projekata koji će po završetku znatno olakšati život svim njezinim stanovnicima. Tako bi i najmlađi Usorani u skorije vrijeme mogli dobiti prvi vrtić koji će biti izgrađen po svim standardima Europske unije, a oni stariji školsku sportsku dvoranu. Kako napreduju radovi te u kojoj su fazi, za Večernji list BiH objasnio je načelnik općine Zvonimir Anđelić.

- U tijeku je završetak IV. faze gradnje sportske dvorane u vrijednosti od 250.000 KM i potpisivanje ugovora za V. fazu od 200.000 KM. Osim dvorane, radimo i na drugoj fazi izgradnje vrtića u vrijednosti od 250.000 KM. Iskoristili smo školski raspust te ubrzo potpisujemo ugovor za zamjenu stolarije u središnjoj i dvjema područnim zgradama osnovne škole vrijedan 120.000 KM. Cilj je osigurati toplije prostore zimi za djecu u školi. Ovdje je bitno istaknuti potporu privatnog poduzeća koje je za ovaj projekt doniralo 70.000 KM. Riječ je o poduzeću Feretto d.o.o. Usora u vlasništvu investitora iz Italije. Uz raniju potporu drugih privatnih poduzeća našim ustanovama, jasno se iščitava dobra suradnja Općine Usora i poduzetničkoga sektora u našoj općini. Nadamo se kako će se i dalje nastaviti te na dobrobit zajednice zajedno rasti u svakom pogledu, kao i naše gospodarstvo - zaključio je Anđelić. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije