Nakon raspoređivanja vojnika

Građani mogu očekivati povećan broj ophodnji EUFOR-a

EUFOR
15.03.2022.
u 19:55

Iz EUFOR-a su se oglasili komentirajući pojačanu prisutnost svojih vojnika i vozila na ulicama bh. gradova. Kako su napisali na službenom Facebook nalogu, EUFOR nastavlja provoditi obuku kako bi bio u mogućnosti reagirati na svaku situaciju s kojom se može susresti tijekom ophodnji.

"Građani BiH mogu očekivati povećan broj ophodnji nakon aktiviranja 500 pripadnika rezervnog sastava, što je bila mjera predostrožnosti u potpori našim partnerima u BiH", stoji u objavi.

Iz EUFOR su prije nekoliko dana potvrdili raspoređivanje svih 500 pripadnika rezervnih snaga EUFOR-a u BiH. - Raspoređivanje vojnika i njihove opreme, uključujući laka oklopna vozila, mjera je predostrožnosti i proporcionalna mjera koja pokazuje odlučnost EUFOR-a da podrži naše partnere u BiH u održavanju sigurnog okruženja - poručeno je tada.

Zapovjednik EUFOR-a Anton Wessely nedavno je kazao kako je aktivirao rezervne snage EUFOR-a, ne zbog pogoršanja situacije, nego iz predostrožnosti.

"Procjena EUFOR-a je da trenutačno ne postoji prijetnja po sigurno i stabilno okruženje zbog koje bi bio potreban angažman EUFOR-a. Kao razborita mjera iz predostrožnosti, u svjetlu pogoršane međunarodne sigurnosne situacije, odlučeno je da se aktiviraju ove rezervne snage kako bi se ostvarila spremnost za sve nepredviđene situacije", kaže Wessely. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?