Surova stvarnost

Građani BiH ne štede na putovanjima, nerijetko se i kreditno zadužuju

ljeto turisti
24.06.2022.
u 10:54

Sezona godišnjih odmora je u zamahu, a građani naše zemlje ove godine pohrlili su u Tursku i Egipat. Unatoč visokoj stopi inflacije i poskupljenjima, turističke agencije imaju sve više posla i tvrde da obaraju rekorde.

I dok je pokrivenost sindikalne potrošačke košarice plaćom oko 43 posto, građani BiH ne štede kada je riječ o putovanjima, piše Avaz.

Nerijetko se i kreditno zadužuju kako bi sebi osigurali dašak luksuza koji traje nekoliko dana, nakon čega se vraćaju u sumornu stvarnost.

Prema dostupnim podacima agencija, all inclusive aranžmani u Turskoj, koji uključuju sedam noćenja, četveročlanu obitelj koštaju minimalno 3.200 KM, dok je cijena istih aranžmana za dvije osobe od 1.800 KM pa nadalje.

Iako malo skuplji, podjednako atraktivan građanima BiH je i Egipat, u kojem sedam noćenja za dvije osobe košta 2.200 KM, dok će aranžman četveročlanu obitelj koštati 3.800 KM.

Omar Čengić iz turističke agencije „Fibula Air Travel“ kazao je za „Avaz“ da tjedno imaju čak 14 direktnih letova za ove dvije destinacije.

- Zbog velike potražnje imamo čak 10 letova tjedno za Antaliju, koja je najtraženija destinacija kada je u pitanju Turska - dodao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije