NEVERBALNA KOMUNIKACIJA

Govor tijela otkriva mnogo o vama, a ovi položaji pokazuju nesigurnost

Foto: Thinkstock
1/2
19.09.2019.
u 18:30

Govor tijela glavno je sredstvo neverbalne komunikacije, a mnogi ni ne slute kakve pogreške rade.

Na društvenoj mreži Quora korisnici su raspravljali o karakteristikama govora tijela koji pojedinca može učiniti da izgleda nesigurno i time pokazati slabost.

Složili su se kako je prva i najčešća pogreška križanje ruku na prsima. Ovaj potez rijetko kada pokazuje nadmoć prilikom razgovora, a i psiholozi se slažu kako je ova poza karakteristična nesigurnim osobama koje se na ovaj način pokušavaju zaštiti.

Ukratko, može izgledati kao da sami sebi dajemo zagrljaj.  Ruke u džepovima još su jedna od kobnih grešaka kojima svi ponekad podlegnemo. Iako je ovo možda prirodni refleks nekima, pokušajte izbjeći ovu pozu jer se odašilje poruka nesigurnosti i zbunjenosti.

Ako ne znate gdje s rukama, radije palčeve zakačite za kukice remena. Razlika je mala, ali ostavlja potpuno drugačiji dojam budući da prsti provučeni kroz proreze za remen izgledaju neodoljivo samopouzdano i opušteno.

Ako bi se dotakli povezanosti verbalne i neverbalne komunikacije moraju spomenuti slijeganje ramenima.

Osobe koje ovo rade za vrijeme razgovora ostavljaju dojam nesigurne osobe koja nije u stanju popratiti razgovor i tako mu ne dopridonosi.

Sljedećeg puta, smirite ramena i držite ih u prirodnom položaju koji će izgledati opušteno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije