BORBA PROTIV KRIMINALA I TERORIZMA

Gordana Tadić sudjelovala na sastanku projekta CEPOL-a

25.03.2021.
u 16:57

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, sa zamjenicom glavnog tužitelja Ozrenkom Nešković i suradnicima, sudjelovala je na sastanku povodom predstavljanja projekta-Partnerstvo protiv kriminaliteta i terorizma, koji je pokrenula Agencija EU za obuke djelatnika organa za provedbu zakona (CEPOL) uz partnerstvo Ureda Europske policije –EUROPOL. 

Na sastanku putem video-konferencije, sudjelovali su dužnosnici institucija i agencija za provedbu zakona iz Bosne i Hercegovine, kao i međunarodni eksperti iz Europske unije. 

Cilj projekta je jačanje kapaciteta nadležnih institucija u zemljama Zapadnog Balkana, u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala i terorizma, uključujući i prevenciju i borbu protiv nasilnog ekstremizma, kroz jačanje suradnje unutar institucija regiona, kao i Europske unije.  

Predstavnici CEPOL-a i EUROPOLA, predstavili su trogodišnji projekt u kojem će međunarodni eksperti zajedno sa dužnosnicima institucija u BiH i regiji, raditi na analizi i procjeni kapaciteta i potreba  institucija i agencija za provedbu zakona u zemljama Zapadnog Balkana, te pružati potporu kroz edukacije o modalitetima i riješenjima  za učinkovito realiziranje zajedničke suradnje, u borbi protiv organiziranog kriminala i terorizma.

Glavna tužiteljica iskazala je potporu ovom projektu, koji će svakako biti koristan, budući da Tužiteljstvo BiH, već aktivno sudjeluje u operacijama zajedno sa partnerskim institucijama iz zemalja regije i Europske unije, u borbi protiv prekograničnog i međunarodnog kriminala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?