TREND ZA PROLJEĆE

Frizura koja se šiša tako da kasnije ne zahtijeva previše stiliziranja, a izgleda jako chic

26.03.2023.
u 16:27

Za stiliziranje trebate okruglu četku, sprej za volumen, sušilo za kosu te malo vještina s korištenjem četke kako biste postigli pravilan volumen.

Za sve željne novosezonske promjene, donosimo prijedlog koji, ne samo da je praktičan, nego izgleda i jako chic. Riječ je o tzv. "prozračnom" bobu koji je ošišan tako da ne zahtijevan previše stiliziranja, odnosno slojevitost i oblikovanje ga čine laganim, voluminoznim i prozračnim.

Ipak, da bi postala praktična, ova fenomenalna frizura zahtijeva pravilne proporcije, ravnotežu i strukturu pa Glamour kaže kako je nešto poput arhitekture s kosom. Šišanje je individualno pa na njega utječu crte lica, struktura kostiju i tekstura kose.

Prozračni bob frizeri opisuju kao klasični bob s dodatkom pokreta i volumena. Imate li gustu kosu, poručuju frizeri, morat ćete malo smanjiti njezinu težinu želite li postići ovakav stil. Frizura je odlična i za tanku kosu, a idealan izbor je tzv. tupi, odnosno blunt bob, u kombinaciji sa sprejem za volumen. 

Da bi frizura dobila wow-efekt, frizeri dodaju suptilne slojeve koji kosi daju dinamiku, volumen i pokret. Ovakvu je frizuru najlakše stilizirati sušilom za kosu, a trik je da stiliziranje bude suptilno, kako frizura ne bi izgledala "presređena" - nešto kao no make up look, ali u svijetu frizura. Za stiliziranje kose trebate okruglu četku, zatim sprej za volumen i sušilo za kosu kojim ćete kosu sušiti s jedne strane na drugu, po mogućnosti s glavom naopako, piše Glamour. Kosu podijelite na deblje pramenove, omotajte ih oko četke i sušite, a kad dođete do korijena, sušite u suprotnom smjeru.

Kosu možete nositi s razdjeljkom po sredini, lagano valovitu, dužine ispod uha ili do brade, s razdjeljkom po strani... Mogućnosti su brojne pa prozračni bob skroz možete prilagoditi svojim željama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije