Humanitarna udruga

Fra Didak Buntić kao smjernica u radu udruge

02.11.2017.
u 08:45

Veličanstvena proslava svečanog otvaranja skladišta i ureda Humanitarne udruge fra Didak Buntić u novoizgrađenoj zgradi u Dragićini u Čitluku, dostojna velikanu čije ime nose. Sve se to događalo u novim prostorijama ove udruge, koja je smještena kod mjesnog groblja i sportskog igrališta, a kako su istaknuli, dobar dio novčanih i materijalnih sredstava za izgradnju ureda i skladišta HU fra Didak Buntić uspjeli su osigurati uz pomoć svojih članova i raznih donatora.

Pomoć bolesnicima

Uz prostorije HU fra Didak Buntić, u zgradi će biti smješten i ured MZ Dragićina.

- Okupili smo se na ovom dragićkom proplanku, proplanku velikog srca i goleme ljubavi, jer upravo zahvaljujući našim dobrotvorima, donatorima i prijateljima, za manje od pola godine niklo je i izraslo ovo plemenito zdanje koje će služiti još plemenitijoj svrsi. Upravo ovdje danas otvaramo ovu zgradu koja će služiti kao višenamjenski prostor MZ Dragićina i kao ured i skladište Humanitarne udruge fra Didak Buntić koja pomaže i skrbi za naše bolesnike diljem lijepe nam Hercegovine - rekla je na početku svečanosti voditeljica programa.

Poseban pljesak ove večeri dobili su gosti iz Duvanjskog kraja, na čelu s utemeljiteljem i predsjednikom Humanitarne udruge “Kap ljubavi” fra Jozom Radošom, poznatim fra Đokom.

Humanitarna udruga fra Didak Buntić, Čitluk, na poseban način skrbi o starima i bolesnima na prostoru cijele Hercegovine. Udruga djeluje od 2011. godine i, kako rekoše, može se pohvaliti da je od osnutka do danas učinila mnogo za bolesnike na području cijele Hercegovine.

Nemojte ostati bez srca

- Mi se trudimo nasljedovati fra Didaka, mi se trudimo buditi ljubav i pomoći vam da ne ostanete bez srca. Možete puno toga izgubiti, ali ako srce izgubite, vi više ne živite, vi postajete smrt jedni drugima. Neka ovaj projekt bude na dobrobit svima: bolesnima neka olakša patnje, a zdravima neka čuva srce u ljubavi, darežljivosti i brizi za bližnjega, kako nas je Krist to učio, - rekao je inicijator pokretanja HU fra Didak Buntić fra Miljenko Mika Stojić, naglašavajući kako udruga bolesnicima pomaže na način da im besplatno ustupa bolesničke krevete, antidecubitus dušeke, invalidska kolica, hodalice, štake i druga pomagala koja koriste bolesnici. U prigodi svečanog otvorenja prostorija HU fra Didak Buntić i MZ Dragićina upriličena je izložba slika Ivone Stojić i Mirjane Barbarić, u organizaciji Matice hrvatske. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?