Povodom blagdana

FOTO: Gruđani na grobu Mate Bobana! Iskazali počast braniteljima, načelnicima, predsjednicima

blagdan-grude
31.10.2022.
u 10:17

U općini Grude izaslanstvo predvođeno grudskim načelnikom Ljubom Grizeljom položilo je cvijeće i zapalilo svijeće na grobovima pokojnih načelnika općine Grude Viktora Marića i Mate Šimunovića.

Zatim su zapaljene svijeće i položeni vijenci kod spomenika Blagi Zadri na Ledincu, pa kod Spomenika don Anti Čuli, graditelji ledinačke crkve.

Put se nastavio u središtu Grude, pored Spomenika braniteljima, a završen je u Gorici na grobu predsjednika Herceg Bosne Mate Bobana i kod Spomenika braniteljima iz župe Gorica - Sovići, pišu Grude.com.

Molitvu na grobovima pokojnih načelnika predvodio je grudski župnik fra Stanko Pavlović, kao i molitvu koja se moli na Svi svete i Dušni dan, pored Spomenika braniteljima. Fra Stanko je istaknuo da nas ovi dani Svih svetih i Dušni dan podsjećaju i potiču na to da budemo svjesniji koliko smo ljudi, a da budem još više svjesni koliko trebamo biti Božji ljudi, kako bismo i mi jednom došli u Kraljevstvo Božje, gdje vjerujemo da su oni za koje molimo. Ovo su dani koji nam snažnije govore, uče nas.

Molitvu u Ledincu predvodila su djeca na jedan svečan i prigodan način, kako i priliči ovakvom danu.

U Gorici je za mr. Matu Bobana i branitelje ove župe molitvu predvodio fra Vinko Mikulić Bajević.

blagdan-grude
1/34

Grudski načelnik Ljubo Grizelj za Grude.com je komentirao ovaj dan kada se sjećamo naših branitelja i ljudi koji su u jednom vremenu bili predvodnici procesa u općini Grude. - Blagdani Svih svetih i Dušnog dana vrijeme je kada se posebno sjećamo svih onih koji su se žrtvovali za ovo vrijeme u kojem danas živimo. Tu su prije svega naši branitelji koji su darovali ono najviše - svoje živote. Ali tu su i naši politički dužnosnici kojih se na ovaj način sjećamo. Na komemoraciji smo dvojici mojih prethodnika, izravno izabranih grudskih načelnika u ranijim mandatima pokojnom Viktoru Mariću i pokojnom Mati Šimunoviću, ali jednako tako generalu Blagi Zadri koji je sebe žrtvovao za obranu hrvatskoga naroda, za obranu Vukovara i Mati Bobanu, predsjedniku i utemeljitelju Hrvatske zajednice i Hrvatske Republike Herceg Bosne. Skupa u toj komemoraciji izrazit ćemo zahvalnost i pomoliti se za duše svih naših branitelja Domovinskog rata i poraća, ali i u svim ranijim ratovima, kroz stoljeća, kod Spomenika braniteljima u Grudama. To je minimum što mi današnje generacije možemo učiniti. Sjećati se, njegovati uspomenu i sjećanje na one koji su se žrtvovali da danas imamo slobodu i mir i da živimo u ovim vremenima - istaknuo je grudski načelnik Grizelj.

Podsjetimo, u petak 4. studenoga je i sveta misa Misa zadušnica za sve poginule i nestale branitelje općine Grude, u 16.00 sati u crkvi svete Kate u Grudama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije