Željeznice FBiH

Formirano povjerenstvo nakon iskakanja vlaka iz tračnica

Bljesak.info
04.12.2017.
u 11:11

Željeznice Federacije BiH formirale su povjerenstvo za isljeđivanje, u skladu s Uputom o postupku za slučaj izvanrednog događaja, nakon sinoćne prometne nesreće, odnosno iskakanja iz tračnica brzog putničkog BH vlaka na relaciji Sarajevo-Čapljina.

Stručne ekipe Željeznica FBiH s potrebnom mehanizacijom nalaze se na mjestu nesreće u cilju uspostave odvijanja željezničkog prometa na ovoj relaciji koji je za sada u prekidu, do daljnjeg. Do konačne normalizacije, željeznički putnički promet će se odvijati do Mostara, a daljnji nastavak putovanja do Čapljine bit će organiziran autobusima, priopćeno je iz Željeznica FBiH.

Po okončanju istrage, javnost će biti detaljnije upoznata o uzrocima i posljedicama ove željezničke nesreće u kojoj je pričinjena znatna materijalna šteta.

Na mjesto nesreće izašli su pripadnici policije, vatrogasci i Hitna pomoć HNŽ, a istražne radnje jutros će obaviti Tužitečljstvo Hercegovačko-neretvanske županije.

Brzi putnički BH vlak na relaciji Sarajevo-Čapljina iskočio je iz tračnica prilikom nailaska na odron kamena, odnosno stijene na pruzi u mjestu Šurmanci, tri kilometra od Čapljine u nedjelju, 3. prosinca, u 19.05 sati. Tom prilikom vlak je gurao stijenu ispred sebe i oštetio kolosijek u dužini od 150-160 m, a lokomotiva na vlaku se otkačila od garniture, iskočila i prevrnula se na bok do korita rijeke Neretve. Lokomotiva je za sobom povukla prvi vagon od garniture koji je iskočio prema lokalnoj cesti, te još tri vagona.

U vlaku  je bilo 26 putnika od kojih nitko nije ozlijeđen. Svi putnici su zbrinuti i prevezeni do svojih  odredišta. U nesreći je ozlijeđen strojovođa B.Š. koji je upućen u Klinički centar u Mostaru i nalazi se izvan životne opasnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?