Vlada FBiH odlučila

Formira se operativni stožer zbog dolaska izbjeglica u BiH

vladafbih_230915
Foto: Press služba
23.09.2015.
u 10:41

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila Nacrt strategije upravljanja dugom za razdoblje 2016.-2018. godina. Ovaj dokument će biti dostavljen Centralnoj banci BiH i Ministarstvu finacija i trezora BiH, kako bi, na osnovu njihovih komentara i mišljenja, bio utvrđen Prijedlog strategije.
Također je, s ciljem humanitarnog prihvaćanja i zbrinjavanja migranata čiji se dolazak u Bosnu i Hercegovinu očekuje, Vlada FBiH formirala Federalni operativni stožer za pitanja migracija, čiji je zadatak da osigura koordinirano djelovanje svih nadležnih federalnih tijela i institucija, piše portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba.
Na prijedlog Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, Vlada je donijela Uredbu o načinu i postupku provođenja mjere zaštite i vršenja prijevoza i prijenosa gotovog novca, vrijednosnih papira i dragocjenosti, čije donošenje proizlazi iz Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o agencijama i unutarnjim službama za zaštitu ljudi i imovine.
Donesena je i Odluka o izuzimanju poljoprivrednog i šumskog zemljišta i mijenjanju njegove namjene u građevinsko za potrebu građenja autoceste na Koridoru Vc, dionica Mostar jug - Južna granica, poddionica Počitelj - Zvirovići.
Danas je Federalna vlada odbobrila izdvajanje po 20.000 KM za zaštitu islamskih, katoličkih i pravoslavnih sakralnih objekata, koji su proglašeni nacionalnim spomenicima BiH, kao i za zaštitu starih gradova koji su proglašeni nacionalnim spomenicima BiH.
Kako je danas odlučeno, Vlada FBiH će Upravnom odboru Uprave za neizravno oporezivanje predložiti  oslobađanje JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo od plaćanja putarine za 2016. godinu za dizel gorivo koje se koristi za pogon tračnih vozila.
Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti upoznalo je Vladu FBiH o realizaciji projekta “Strategija razvoja znanstveno-istraživačkog i istraživačko-razvojnog rada u FBiH za razdoblje 2016.-2026. godina”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?