posjetili poduzeće

FIPA traži strane partnere za mostarski Aluminij

aluminij FIPA
21.07.2016.
u 16:27

Mostarski Aluminij zahvaljujući suvremenim proizvodnim pogonima, čistoći metala i proizvodnim kapacitetom, predstavlja izuzetno konkurentan gospodarski subjekt ne samo u BiH nego i na međunarodnom tržištu metala

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA-e) Gordan Milinić posjetio je 20. srpnja 2016. godine tvornicu Aluminija d.d. sa sjedištem u Mostaru i sastao se sa direktoricom društva Ružicom Udovičić. 

Direktor FIPA-e informirao je direktoricu Uduvičić o intenzivnim aktivnostima FIPA-e na privlačenju stranih investitora i iskazao spremnost da se stranim investitorima na odgovarajući način predstave ogromne kako privatizacijske tako i investicijske mogućnosti  mostarskog Aluminija, priopćeno je iz FIPA-e. 

Aluminij d.d. Mostar je odlukom Vlade Federacije BiH uvršten u plan privatizacije za 2016. godinu, što predstavlja odličan trenutak da se Aluminij promovira stranim investitorima. 

Mostarski Aluminij zahvaljujući suvremenim proizvodnim pogonima, čistoći metala koja dostiže razinu od 99,8% i proizvodnim kapacitetom od 130 tisuća tona primarnoga i dodatnih 30 tisuća tona pretopljenog metala, predstavlja izuzetno konkurentan gospodarski subjekt ne samo u BiH nego i na međunarodnom tržištu metala. Aluminij trenutno zapošljava preko 800 radnika, a više od 90 % proizvoda se izvozi van granica BiH pri čemu se ostvaruje godišnja vrijednost izvoza viša od 150 milijuna eura. 
  
Na sastanku se pored privatizacijskih mogućnosti koje se otvaraju stranim investitorima razgovaralo i o ogromnim investicijskim potencijalima Aluminija kroz instaliranje prerađivačkih kapaciteta čime bi se omogućila viša razina prerade proizvoda i kreiranje dodatne vrijednosti. 

FIPA će u narednom razdoblju intenzivno raditi na pronalasku odgovarajućeg stranog partnera za mostarski Aluminij kako bi se stimuliralo dodatno investiranje, kreiranje novih radnih mjesta i jačanje globalne konkurentnosti ovog mostarskog giganta, ističe se u priopćenju iz FIPA-e. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije