federalni premijer

Fadil Novalić stavljen na američku crnu listu zbog zlouporabe podataka o umirovljenicima

Fadil Novalić
03.10.2022.
u 16:52

Ministarstvo financija Sjedinjenih Američkih Država uvelo je sankcije premijeru Federacije Bosne i Hercegovine Fadilu Novaliću.

Ovo je objavljeno na stranici Vlade SAD-a, a osim Novalića je sankcije dobio i Slobodan Stanković te njegova tvrtka Integral Inženjering iz Laktaša zbog njihove povezanosti s Miloradom Dodikom, koji je od ranije na crnoj listi.

"U tjednu prije izbora 2018. godine, Novalić je koristio podatke o umirovljenicima do kojih je došao preko službenog položaja kako bi slao pisma u kojima je navodio svoja postignuća i obećavao povećanje mirovina u zemlji u kojoj pitanje mirovina ima jaku političku važnost", naveli su oni na stranici.

Dalje ističu da je na crnoj listi zbog izravnog i neizravnog sudjelovanja u akcijama ili politikama koje podrivaju demokratske procese ili institucije na Zapadnom Balkanu, prenosi Klix.

Rezultat stavljanja na crnu listu je zamrzavanje imovine u SAD-u i svih potencijalnih transakcija Novalića u toj državi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?