PRIPAZITE NA OVO

Evo zbog čega dasku za rezanje ne bi trebali prati deterdžentom za posuđe

Danijel Berković/Pixsell
20.06.2017.
u 15:38

Ako dasku za rezanje perete pod slavinom deterdžentom onda to radite krivo

Većina ljudi dasku za rezanje nakon pripremanja raznih jela opere deterdžentom za pranje posuđa i toplom vodom. No, jeste li sigurni da je to najispravniji način? 

Iako je zapravo najjednostavnije, bakterije i nakon takvog pranja mogu živjeti u vašoj dasci za rezanje. Deterdžent ne ulazi u pore nastale rezanjem i ne ubija bakterije tako da one i nakon ispiranja ostaju na dasci. Najviše bakterija na dasci se nakuplja nakon rezanja mesa pa treba biti posebno oprezan. 

Stručnjaci stoga preporučuju nakon svakog korištenja dezinfekciju daske ili je jednostavno svaki put perite u perilici za posuđe, ali na temperaturi od najmanje 60 stupnjeva jer se tada bakterije ubijaju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?