Nakon Kolegija SDA

Evo što Izetbegović kaže o uhićenju Zukića

Izetbegović i zukić
20.02.2017.
u 18:30

U Sarajevu je održana sjednica Kolegija SDA na kojoj se razgovaralo o reviziji tužbe BiH protiv Srbije za genocid, političkoj krizi u državi, uhićenju generalnog tajnika SDA Amira Zukića.

"Očekujemo da tužiteljstvo i sud stvari urade profesionano, brzo i nepristrano u skladu sa zakonom. SDA podsjeća na princip da nitko nije kriv dok se ne dokaže suprotno. Nadamo se da će uspjeti dokazati svoju nevinost", kazao je lider SDA Bakir Izetbegović, javlja N1.

Na prijedlog Tužiteljstva Sarajevske županije Općinski sud u Sarajevu odredio je danas jednomjesečni pritvor Amiru Zukiću i Seidu Fazlagiću koji su uhićeni u petak u okviru predmeta Bosna.

Na upit kako će SDA funkcionirati u narednih mjesec dana bez generalnog tajnika stranke, Izetbegović je odgovorio: "Netko mora potpisivati, pa će netko morati biti ovlašten i donijeli smo odluku. Nakon mjesec ćemo vidjeti što dalje", kazao je čelni čovjek SDA.

Pritvor za Zukića je zatražen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i ponavljanja krivičnog djela, dok je pritvor za Fazlagića zatražen jer postoji opasnost od bjekstva te ponavljanja krivičnog djela.

Zukić se sumnjiči za nezakonito zapošljavanje, odnosno da je sa Safetom Bibićem organizirao grupu kojoj se pridružilo više osoba, a s ciljem nezakonitog zapošljavanja osoba i stranačkih kadrova u javna poduzeća.

Fazlagiću je na teret stavljeno pomaganje počinitelju nakon izvršenja krivičnog djela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?