Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

EUFOR najavljuje dolazak njemačkog vojnog kontigenta u BiH

Ovo novo osoblje EUFOR-a će predstavljati dodatni kapacitet u GK EUFOR-a i mreži timova za vezu i promatranje EUFOR-a, koji su na nepristrasnoj osnovi raspoređeni u cijeloj BiH
08. kolovoza 2022. u 17:41 0 komentara 276 prikaza
EUFOR

EUFOR najavljuje dolazak njemačkog vojnog kontingenta, čime će se broj zemalja sudionica u misiji EUFOR-a povećati na 20. 

Raspoređivanje ovog kontingenta, koje će se obavljati u fazama, počinje sredinom kolovoza. 

Broj osoblja koji će biti raspoređen je maksimalno 50. Ovo novo osoblje EUFOR-a će predstavljati dodatni kapacitet u GK EUFOR-a i mreži timova za vezu i promatranje (LOT timovi) EUFOR-a, koji su na nepristrasnoj osnovi raspoređeni u cijeloj Bosni i Hercegovini. 

LOT timovi su veza EUFOR-a sa lokalnim zajednicama i vlastima. Osoblje LOT timova EUFOR-a živi u lokalnim zajednicama i omogućuje EUFOR-u da održava pozitivne i važne odnose na lokalnom i regionalnoj razini, piše Avaz.

Ti timovi također pružaju priliku bh. građanima da budu u kontaktu sa EUFOR-om, što omogućava direktan dijalog između EUFOR-a i bh. građana. Ovaj angažman je još jedan pokazatelj posvećenosti EU stabilnoj, prosperitetnoj i europskoj budućnosti svih građana BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.