Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

EU mora poslati snažnu poruku onima koji koče izbornu reformu u BiH

Ministar Grlić Radman je istaknuo da su promjene izbornog zakona nužne kako bi se eliminirali svi oblici diskriminacije u izbornom procesu i omogućilo legitimno predstavljanje triju konstitutivnih naroda u kolektivnim tijelima zemlje.
24. siječnja 2022. u 17:42 1 komentara 462 prikaza
Gordan Grlić Radman
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je u ponedjeljak da EU mora poslati jasnu i snažnu poruku onima koji koče proces izborne reforme u Bosni i Hercegovini.

Ministar Grlić Radman, koji sudjeluje na sastanku ministara vanjskih poslova država članica, rekao je da je tijekom sastanka govorio o stanju u Bosni i Hercegovini i upoznao kolege s trenutačnom situacijom u vezi s naporima na izmjenama izbornog zakona u kojima sudjeluju predstavnici Sjedinjenih Država i Europske unije.

"Izvijestio sam ih o zabrinjavajućoj situaciji u BiH. Rekao sam da je nužno da EU mora poslati snažnu, jasnu i nedvosmislenu poruku onima koji koče promjene izbornog zakona i kojima odgovara status quo", rekao je Grlić Radman, javlja Hina. 

Istaknuo je da su promjene izbornog zakona nužne kako bi se eliminirali svi oblici diskriminacije u izbornom procesu i omogućilo legitimno predstavljanje triju konstitutivnih naroda u kolektivnim tijelima zemlje.

Dodao je da je za svoje stajalište dobio podršku nekoliko svojih kolega, kazavši da u BiH treba uložiti više političkih napora kako ona ne bi postala interesno područje trećih zemalja.

  • Avatar Jero
    Jero:

    UZP koči sve u FBIH, samo da krivožvalji bude doživotni član presedništva BH.