rezultati ankete

Dvije trećine odraslih osoba u RS-u ne govori ni jedan strani jezik

05.03.2018.
u 07:48

U Republici Srpskoj 36,8 posto odraslih osoba govori bar jedan strani jezik, pokazali su rezultati ankete koju je uradio entitetski Zavod za statistiku.

Gotovo polovica odraslih, ili 48,7 posto, koji znaju barem jedan strani jezik, izjavila je da je engleski prvi strani jezik koji najbolje govore.

Ispitivanje je pokazalo i da gotovo dvije trećine osoba starosti od 25 do 64 godine (63,2 posto), ne govori nijedan strani jezik.

Anketom o obrazovanju odraslih prikupljeni su podaci o učešću osoba starosti od 25 do 64 godine u formalnom i neformalnom obrazovanju i informalnom učenju.

Ispitivanje je provedeno u razdoblju od 1. veljače do 31. ožujka 2017. godine, a pokazalo je da je u RS, u posljednjih 12 mjeseci od dana anketiranja, u formalnom i/ili neformalnom obrazovanju sudjelovalo svega 9,8 posto odraslih.

Većina odraslih, njih 90,2 posto, nije sudjelovala ni u formalnom, ni u neformalnom obrazovanju.

Promatrano po spolu, u formalnom i/ili neformalnom obrazovanju sudjelovalo je 10,1 posto od ukupnog broja muškaraca, odnosno 9,6 posto od ukupnog broja žena.

Također, iz ankete je vidljivo da su tri četvrtine aktivnosti od ukupnog broja promatranih aktivnosti neformalnog obrazovanja bile vezane za posao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije