prognoza

Drugu polovicu svibnja obilježit će toplo, ali nestabilno vrijeme

15.05.2017.
u 17:29

Protekli tjedan obilježile su nagle izmjene sunčanih razdoblja i lokalni proljetni pljuskovi, a slično vrijeme zadržat će se i do kraja svibnja. 

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, naredna dva dana obilježit će nestabilno razdoblje s intenzivnijim padavinama u središnjim,istočnim i sjeveroistočnim krajevima Bosne, piše Klix. 

Stabilnije vrijeme s malim izgledima za povremeni lokalni pljusak prognozira se od 18. do 24. svibnja. Od 25. svibnja do kraja mjeseca meteorolozi najavljuju pogoršanje vremenskih prilika, pri čemu će postojati mogućnost za pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova.

U razdobju od 15. do 24. svibnja jutarnje temperature iznosit će od 7 do 12, a u Hercegovini od 13 do 18 stupnjeva celzijusa. Najviše dnevne temperature će biti relativno visoke s vrijednostima u Bosni od 20 do 25, a u Hercegovini od 23 do 28 stupnja. 

Krajem mjeseca temperature će biti u porastu u odnosu na prethodno razdoblje s najnižim temperaturama od 10 do 15, u Hercegovini od 13 do 18 stupnjeva i najvišim dnevnim do 27, a u Hercegovini do 29 °C.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije