OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE AUTA

Drama u Međimurju: Vukao policajca nekoliko metara i pobjegao u Porscheu. Uhićen je treći dan

25.01.2023.
u 11:32

Vozaču je rečeno da će mu se privremeno oduzeti vozilo marke Porsche Panamera i naređeno mu je da preda ključeve, no vozač je pokrenuo motor, a policajac ga je, misleći da želi pobjeći, uhvatio rukama za nadlakticu

Na području Sesveta policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s Policijskom upravom međimurskom uhitili su u ponedjeljak 45-godišnjaka s područja grada Čakovca zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi. Kako je danas izvijestila Policijska uprava međimurska, u petak oko podneva u Štefancu je zbog prometne nesreće na teren izašla očevidna ekipa Postaje prometne policije Čakovec.

Vozaču je rečeno da će mu se privremeno oduzeti vozilo marke Porsche Panamera i naređeno mu je da preda ključeve, no vozač je pokrenuo motor, a policajac ga je, misleći da želi pobjeći, uhvatio rukama za nadlakticu kako bi ga u tome spriječio.

– Unatoč tome, muškarac je krenuo automobilom, a s obzirom na to da ga je policijski službenik držao za ruku, muškarac je policijskog službenika odvukao nekoliko metara, nakon čega je policijski službenik pao na kolnik, a muškarac se udaljio vozilom – opisali su događaj u policiji.

Policijski službenik zatražio je liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Policija je pokrenula potragu za odbjeglim vozačem koji je uhićen u ponedjeljak. Automobil je pronađen ranije, još u petak u popodnevnim satima na području Policijske uprave varaždinske te je vučnom službom prevezen u dvorište PU međimurske. 
Vozač je jučer predan pritvorskom nadzorniku.

Uz kaznenu prijavu za prisilu prema službenoj osobi, slijedi mu i obavijest o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama za koje je propisana kazna od 1320 do 2650 eura ili kazna zatvora do 60 dana te za još jedan prekršaj za koji je propisana kazna od 260 eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?