INTERVJU Hrvatski član Predsjedništva BiH

Dragan Čović: Hrvate opet pokušati isključiti iz vlasti BiH bi vratilo desetljećima unatrag

16.05.2017.
u 07:00

Važnost izmjena Izbornog zakona u BiH hrvatski politički predstavnici već godinama podcrtavaju. Nedavno se i prijedlog našao pred zastupnicima, ali nije dobio potporu. Kakvo je stanje po tom pitanju, ali i općenito na političkoj sceni u BiH, među koalicijskim partnerima..., razgovarali smo s hrvatskim članom Predsjedništva BiH, predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora te predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem. U intervjuu za Večernji list se osvrnuo i na pomoć Hrvatske, lobiranja te kako EU gleda na BiH i obveze koje predstoje.

Kako komentirate reakcije na hrvatski prijedlog izmjena Izbornog zakona?
- Reakcije su, u najmanju ruku, neprimjerene. Moram biti iskren i reći kako nisam čuo ni jednu ozbiljniju primjedbu na sami sadržaj ponuđenih rješenja. Uglavnom su to načelne priče kako je riječ o preozbiljnom i krupnom političkom pitanju te da nije dobro, zamislite, što upravo Hrvati predlažu kako izabrati svoga legalnoga i legitimnog predstavnika. To je nešto što HDZ BiH, a evo danas i sve hrvatske stranke okupljene oko HNS-a, pokušavaju više od desetljeća. Za takvo nešto, svjestan sam, moramo imati sugovornike kod druga dva naroda. Istina je da smo se već više puta zajednički usuglasili kako budućim rješenjima treba onemogućiti da jedan narod drugome bira predstavnike za institucije etničkog predstavljanja, kao što su domovi naroda ili Predsjedništvo BiH.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Komentara 1

FB
Fra.Batal
17:40 17.05.2017.

Teško onome narodu za čija se prava on bori,neka dokaže porijeklo imovine.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?