Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Rs

Donosimo popis: Tko je sve dobio novac za obnovu kuća

03.09.2018.
u 14:56

 

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš, posjetio je danas općine Brod i Derventa gdje je razgovarao s načelnicima općina Ilijom Jovičićem i Miloradom Simićem, te s korisnicima projekta Regionalnog stambenog programa (RSP), povodom uvođenja izvođača u radove na izgradnji ukupno 65 kuća za hrvatske, bošnjačke i srpske povratnike u ove dvije lokalne zajednice, ukupne vrijednosti oko 2.500.000 KM.

 Ministar Čordaš je vrlo zadovoljan s činjenicom da se krenulo u realiziranje ovog projekta, kojim će biti riješeno stambeno pitanje za 65 povratničkih obitelji, u Derventi 46 i Brodu 19.

"Osjećam posebno zadovoljstvo što sam baš ovim povodom danas boravio u Brodu i Derventi. Nadam se da će realiziranje projekta proteći bez poteškoća, i da će ove obitelji već u prvim mjesecima iduće godine ući u svoje nove domove ", rekao je Čordaš. 

Čordaš je dodao da je veliki broj stambenih jedinica već do sada obnovljen, ali da se proces povratka nastavlja, i da ga treba podržati sve do njegovog konačnog završetka. 

Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe i Vlada Republike Srpske u kontinuitetu nastavljaju ulagati u stambenu izgradnju. Ulaganja se nastavljaju i u budućem razdoblju, i realiziraju se kroz zajedničku provedbu projekata s općinama u Republici Srpskoj. 

"U idućem razdoblju kroz realizaciju Projekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izgradiće se 109 stambenih jedinica, u osam općina. Ukupna vrijednost ovih radova iznosi oko 3.200.000 KM", istakao je Čordaš.

Kuće se pored općina Brod i Derventa grade i u općinama Modriča, Šamac, Vukosavlje, Bijeljina, Lopare i Pelagićevo. 

Rukovodstva općina Brod i Derventa nastavljaju ju dobru suradnju s Ministarstvom za izbjeglice i raseljene soobe, što pokazuje i današnji početak provedbe projekta izgradnje stambenih jedinica za povratničke obitelji.

Jovičić i Simić su istaknuli, da ministar Čordaš već godinama ulaže velike napore kako bi se problemi povratničke populacije na prostoru ovih općina što prije riješili. Sukladno tome općinska rukovodstva sa svoje strane čine sve kako bi realiziranje aktualnih projekata teklo bez poteškoća, a sve u cilju stvaranja što boljih uvjeta za održivi povratak. 

Povratnici kojima će se graditi kuće u okviru ovog Projekta, posebno su se zahvalili ministru Čordašu za sve što je učinio, kako bi oni mogli ponovno da žive na svojim ognjištima. 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije