Svečana sjednica za Dan općine

Domaljevac - Šamac mala općina s velikim prirodnim resursima i visokim potencijalom

26.07.2017.
u 10:00

Općina Domaljevac - Šamac u pograničnom je pojasu s Republikom Hrvatskom i ujedno Europskom unijom, važne prometnice prolaze njezinim područjem kao i granični prijelazi, ima izvorišta termalne vode i naftnoga plina, a to su resursi koje malo koja općina ima u Federaciji BiH.

“Ipak još te prirodne resurse nismo dovoljno iskoristili”, naglasio je u prigodnom obraćanju Alenko Ćošković, predsjednik Općinskoga vijeća Domaljevac - Šamac. Svečana sjednica je upriličena u povodu Dana općine Domaljevac - Šamac.

Potrebna veća suradnja

Tijekom osam mjesec rada Općinsko vijeće održalo je šest redovitih sjednica i razmatralo 83 točke dnevnoga reda.

“Neophodan je veći stupanj suradnje i političke tolerantnosti, osobito kod provedbe projekata. Različitosti su potrebne, ali ne i isključivosti jer još se dijelimo na “vaše” i “naše”. Prevaziđimo političke različitosti i populizam na dobrobit građana i sredine. Smatram također da su djelatnici općinske uprave za isticanje jer u vrijeme blagdana nitko nije na odmoru zbog građana koji su došli iz inozemstva i njihovih obraćanja, kazao je Ćošković.

Predsjednik Općinskog vijeća i načelnik općine Mario Jurkić pozdravili su nazočne goste, predstavnike Udruga iz Domovinskog rata, institucija, crkve nevladinog sektora i ostale goste.

Jurkić je bio konkretan u izdvajanju najvažnijih projekata koje je općine realizirala i koje planira uraditi.

Popravljena infrastruktura

- Značajno smo popravili infrastrukturu u općini, izvršili reformu uprave, poticali projekte mladih, u suradnji s drugim institucijama realizirali projekte obnove nasipa, uradili projektnu dokumentaciju za vodovodni toranj, nastavili razvijati komunalnu infrastrukturu, uz pomoć Vlade Republike Hrvatske ovih dana saniramo krovište na Hrvatskom domu, nastavljamo projekt topličko rehabilitacijskog centra, istaknuo je načelnik Jurkić.

Domaljevac je mjesto i središte općine Domaljevac - Šamac nastale nakon Daytonskog sporazuma, kada je dio prijeratne općine Bosanski Šamac ušao u sastav Federacije BiH. Većinsko stanovništvo su Hrvati. Općina Domaljevac - Šamac je jedna od tri općine u Posavskoj županiji na sjeveru Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?