ministar Sesar poručio

Domaća poljoprivredna proizvodnja na vrhu liste prioriteta u ZHŽ-u

30.04.2020.
u 19:26

Predstavnici Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), poljoprivrednih proizvođača i vodećih gospodarskih subjekata u toj županiji, u četvrtak su u Širokom Brijegu održali sastanak na kojem se, između ostalog, razgovaralo o povećanju plasiranja domaćih proizvoda na domaćem tržištu.

Sastanku su prisustvovali i županijski ministri gospodarstva i financija Dario Sesar i Toni Kraljević.

Ministar Sesar ističe kako je ovakva vrsta proizvodnje na vrhu liste prioriteta njegovog ministarstva.

- Domaća poljoprivredna proizvodnja je na vrhu liste prioriteta ministarstva na čijem sam čelu. Vjerujem da će ovakvi sastanci doprinijeti povećanju poljoprivredne proizvodnje i plasiranju tih proizvoda na domaćem tržištu. Po ovom pitanju zajedno ćemo naći najbolja moguća rješenja, kako za poljoprivrednike, tako i za gospodarske subjekte koji rade otkup, odnosno prodaju proizvoda - rekao je Feni Sesar.

Predstavnici poljoprivrednih proizvođača govorili su o poljoprivrednoj proizvodnji koja će za desetak dana rezultirati s između sedam i osam tona mladog krumpira koji će biti spreman za tržište.

Istaknuli su trenutni težak položaj poljoprivrednih proizvođača, ali su najavili aktivniji nastavak brendiranja domaće ambalaže s ciljem veće prepoznatljivosti vlastitih proizvoda.

Predstavnici gospodarskih subjekata tražili su određene informacije o proizvodima, količinama i načinu proizvodnje, te su izrazili spremnost za suradnju u cilju podrške domaćoj proizvodnji.

Ministri su naglasili kako "zajedno trebamo težiti povećanju domaće proizvodnje i njezinoj prodaji na domaćem tržištu", te da "priča oko Ljubuškog ranog krumpira može biti putokaz za cjelokupnu buduću biljnu proizvodnju u ZHŽ-u".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije