Banja Luka

Dodik: S Mađarskom dogovorene investicije od 118 milijuna eura

21.08.2023.
u 13:04

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je danas na konferenciji za novinare u Banjoj Luci da je tijekom posjeta Mađarskoj dogovoreno da vlada te zemlje u RS investita ukupno 118 milijuna eura.

Naglasio je da je od tog iznosa oko 70 milijuna eura planirano za neke od projekata koje je Vlada Njemačke odlučila da ne financira nakon što je Narodna skupština RS-a donijela odluke kojima bi taj entitet preuzeo neke od ovlasti BiH kao države.

Dodik je rekao da je održao odličan sastanak s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, te s liderima Srbije, Turske i Azerbajdžana.

Poručio je da RS ima probleme ali da ih rješavaju tako da to "podijele sa prijateljima".

- U ovoj godini smo do sada riješili obveze od 740 milijuna KM, a povukli smo na tržištvu novac u iznosu 350 milijuna KM - tvrdi Dodik.

Konferenciji za medije nazočila je i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović koja je navela da je zahvalna Mađarskoj na političkom razumijevanju stanja u BiH i dodala da se nastavlja suradnja RS i Mađarske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?