Osnovana udruga Klub Mostaraca: 'Želja za povezivanjem Mostaraca u Zagrebu postoji godinama'

27.04.2024.
u 16:15

Udruga "Klub Mostaraca" osnovana je u Zagrebu, a kao njezin cilj osnivanja ističe se očuvanje i promidžba kulturnih, tradicijskih i drugih vrijednosti Mostara te poticanje stanovnika Republike Hrvatske koji potječu s područja Mostara i okolice. Udruga će se, kako je priopćeno, Udruga će se baviti i pružanjem humanitarne pomoći, organizacijom kulturnih manifestacija te brojnim drugim aktivnostima. 

Članom udruge, kako se pojašnjava, može postati svaka punoljetna fizička osoba koja živi izvan Bosne i Hercegovine, a porijeklom je iz Mostara, bilo da je stanovala na području Mostara ili joj barem jedan roditelj potječe s područja Mostara te svaka pravna osoba koja je zainteresirana za rad u Udruzi i davanje doprinosa u ostvarivanju ciljeva Udruge te prihvaća odredbe Statuta udruge. 

Za predsjednika udruge izabran je dr. Ante Barišić, a za potpredsjednika Ivan Tomić. U upravni odbor udruge izabrani su i Ana Jordan, Gojko Jelavić, Vlado Ćubela, Ornela Vištica, Tin Primorac, Dubravko Ćorić i Ivan Radić. U nadzorni odbor udruge izabrani su Miljenko Puljić, Krešimir Mladunović, Marko Buhač, Želimir Bodiroga, Igor Ivanković i Daniel Dodig, a predsjednica NO je Ljiljana Planinić. U uvodnom govoru pred skupštinom, potpredsjednik Ivan Tomić posebno je istaknuo važnost održavanja veze s Gradom Mostarom uz istovremeno angažiranje članova u društvenom životu Grada Zagreba, u kojem će udruga prvenstveno djelovati. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?