Susret s izaslanstvom iz Francuske

Dodik: RS opredjeljena za mir i stabilnost

Milorad Dodik
24.01.2016.
u 16:52

Republika Srpska se zalaže za dosljedno poštivanje Daytonskog mirovnog sporazuma, koji je uspostavio politički sustav u BiH, a ne samo okončao rat, kako se selektivno ističe u jednom dijelu međunarodne zajednice, rekao je danas entitetski predsjednik Milorad Dodik tijekom razgovora u Banjoj Luci s izaslanstvom iz Republike Francuske predvođenom šefom zastupničke grupe Nacinalnog fronta u Europskom parlamentu i zamjenikom predsjednika grupacije u Europskom parlamentu „Europa, nacija i sloboda“ Eduardom Ferandom. 

- Dodik je informirao članove izaslanstva iz Francuske i o višegodišnjem devastiranju Daytonskog mirovnog sporazuma od strane visokih predstavnika, koje je išlo na štetu ovlasti RS, priopćeno je iz ureda entitetskog predsjednika.

Kazao je i kako je RS opredjeljena da se na ovim prostorima sačuva mir i da se osiguraju stabilne strukture.

Dodik je čestitao Ferandu i članovima izaslanstva na odličnim rezultatima koje su postigli na posljednjim regionalnim izborima u Francuskoj.

Zahvalio je Nacionalnom frontu za interes koji pokazuju za RS, i izrazio očekivanje da će, kako se navodi u priopćenju, kao nesumnjivo značajan faktor francuske političke scene nastaviti s politikom koja pokazuje razumijevanje za položaj i probleme s kojima se suočava RS.

- Takva izbalansirana pozicija Nacionalnog fronta prema Republici Srpskoj otvara prostor i za buduću suradnju s ovom strankom, stoji u priopćenju. 

Dodik i Ferand razgovarali su i o aktualnoj političkoj situaciji u regiji i Europi, uključujući i migranstku krizu i probleme oko njenog rješavanja.

Izrazili su i želju i za što užom suradnjom na svim razinama između RS i Francuske u cjelini, prenosi Fena. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije