Sastanak kod Banje Luke

Dodik i Vučić: Očuvati mir i stabilnost u BiH

vucic dodik
12.04.2016.
u 21:02

Premijer Srbije Aleksandar Vučić smatra da bi tri konstitutivna naroda u BiH dogovorom trebala donositi ključne odluke

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarali su danas u Klašnicama kod Banje Luke. Sastanku su nazočili i premijerka RS-a Željka Cvijanović, predstavnici Vlade Srbije i  veleposlanik Srbije u BiH Stanimir Vukićević.

Dodik i Vučić su se suglasili da je u BiH potrebno poštivati Dayonski mirovni sporazum, te očuvati mir i stabilnost. Dodik je ocijenio da RS i Srbija imaju visok stupanj suradnje u svim oblastima, zahvaljujući Vučiću.

"Iza nas ostaju vidljivi projekti, a njihova realizacija se prati u kontinuitetu", rekao je Dodik, nakon sastanka s Vučićem, javlja Srna. Dodik je rekao da bi u narednom razdoblju trebala biti održana zajednička sjednica vlada RS-a i Srbije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić smatra da bi tri konstitutivna naroda u BiH dogovorom trebala donositi ključne odluke.

"Poštivanje Daytonskog sporazuma, očuvanje mira i stabilnosti ključno je opredjeljenje Srbije i Republike Srpske", rekao je Vučić. On je naveo da je na sastanku s Dodikom razgovarano i o intenziviranju izgradnje putne infrastrukture između RS-a i Srbije.

"To se, prije svega, odnosi na puteve ka Bijeljini i Višegradu, a činjenica je da se radovi na izgradnji mosta Bratunac-Ljubovija izvode brže od dogovorenog", dodao je Vučić. On je ocijenio kako je jako važno što ljudi u RS-u osjećaju zbog Srbije sigurnost i stabilnost, istaknuvši da to isto osjeća i Srbija.

Premijer Srbije je rekao da je zbog toga zahvalan Dodiku.

"Važno je što Dodik dolazi na manifestacije u Srbiju koje nemaju izravne veze s Republikom Srpskom. To je od velikog značaja, jer ako on dođe na otvaranje tvornice to znači da je za Republiku Srpsku važno da Srbija ide naprijed", rekao je Vučić.

On je rekao kako je od velikog značaja da politička situacija u regiji bude stabilna, te da je za Srbiju i RS najvažnija ekonomska stabilnost.

Vučić je istaknuo kako je u Banju Luku došao nakon što je obišao selo Čipuljić kod Bugojna, odakle potiče obitelj Vučić.

Komentara 1

CO
cope
00:45 13.04.2016.

Ova dvojica su takvi mirotvorci da bi zavadili dva goblena na zidu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije