U Mostaru predstavljen Brainobrain

Djecu će učiti razvijati životne vještine i sposobnosti

21.12.2016.
u 10:00

Jedan od vodećih svjetskih programa za intelektualni razvoj djece od 4 do 14 godina “Brainobrain” primjenjuje u 29 zemlje svijeta, među kojim je i BiH.

Sada dostupan i u Mostaru

Djeca iz BiH taj su program donedavno mogla pohađati samo u Sarajevu, a od jučer je dostupan i u Mostaru. Škola stranih jezika “Novi svijet” otvorila je svoja vrata kako bi potencijalne buduće polaznike upoznala s novim programom. - “Brainobrain” uključuje mnoge programe. Jedan od njih je mentalna aritmetika, fotografsko pamćenje, modeliranje origami tehnikom, fokusiranje, vježbe za koncentraciju, mozgalice i brojne druge koje razvijaju intelektualne i životne sposobnosti te vještine djece, ispričala nam je profesorica Snježana Marijanović, voditeljica škole u Mostaru, te dodala: - Trenerica Tea Aničić pričala mi je o “Brainobrainu”, a čim sam krenula to istraživati na internetu, nakon dvije-tri minute sam shvatila da je to program koji treba našoj školi i djeci. Prof. Marijanović navela je i primjere iz Sarajeva koji su je oduševili: - Gledali smo djecu koja u isto vrijeme vrte hulahup, pjevaju pjesme na engleskom i rješavaju matematičke zadatke. Promatrajući to zaključila sam da “Brainobrain” kreira male genijalce, što mi je potvrdio i majstora za franšizu u BiH, rekla je prof. Marijanović. Ova dječja akademija za cilj ima razvijanja životnih vještina i sposobnosti: memorije i koncentracije, donošenja odluka i liderskih vještina, samopouzdanja, brzine i točnosti, kreativnosti i vizualizacije. Predavanja su zabavna i prilagođena dobi, traju 120 min i održavat će se jednom tjedno, a vodit će ih mlada Tea Aničić, certificirana trenerica ovog programa.

Posvetiti vrijeme djetetu

- Mišljenja sam da svako dijete u sebi krije jako puno talenata, a na odraslima je izvući ih kako bi se dijete razvilo u zdravu i veselu odraslu osobu te svoje kompetencije na najlakši mogući način iznijelo na svjetlo dana. Vodim se onim da trebamo ostaviti sve po strani i posvetiti svoje vrijeme djetetu te ćemo vidjeti da je to najisplativija investicija u koju smo ulagali u životu, zaključila je prof. Snježana Marijanović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije