uoči obljetnice

Diljem Hercegovine zapaljene svijeće za Vukovar

VL
17.11.2017.
u 19:13

Uoči pada Vukovara 17. studenoga, diljem Hercegovine danas su zapaljene svijeće za Vukovar. Brojni su se pomolili za hrvatske branitelje i prisjetili što je sve preživio Vukovar. 

Tako su i mještani Jasenice kod Mostara večeras paljenjem svijeća ispred mjesne crkve prisjetili grada heroja i svih stradalih u Vukovaru. Prisjetili su se i svih branitelja stradalih u Domovinskom ratu koji su živote dali za slobodu hrvatskog naroda. 

Foto: VLm

Naime, Vukovar sutra obilježava 26 godina od pada grada koji je postao simbol stradanja, ali i velikog herojstva. U njemu su živote izgubile tisuće ljudi koji su ga mjesecima branili od agresora.

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i 26. obljetnice stradanja branitelja i civila ovoga herojskoga grada, Općina Tomislavgrad, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Tomislavgrad, Frama Tomislavgrad i Matica hrvatska Tomislavgrad, večeras su organizirali na prostoru novoga parka pokraj autobusnoga kolodvora paljenje svijeća pod nazivom “I u mom gradu Vukovar svijetli”.

Ključne riječi

Komentara 1

TE
Ters
06:48 21.11.2017.

Zbog interesa hercegovaca puno toga je žrtvovano. Od Posavine pa nadalje.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?