Denis Latin upozorio na problem: 'O tome se sam pričao još u Latinici, a danas su to nepoćudne teme

Denis Latin
Davor Puklavec/PIXSELL
10.07.2024.
u 12:36

Urednik i voditelj HRT-a Denis Latin na Facebooku se često prisjeti detalja iz svoje karijere, pogotovo vremena iz 90-ih kada je vodio i uređivao emisiju "Latinica". Tako je u posljednjem statusu upozorio na zanimljiv detalj.

- Devedestih godina radio sam emisije o transvestitima, promjeni spola, nasilju u obitelji. Ne mogu vjerovati da su trideset godina kasnije to u Hrvatskoj nepoćudne teme, napisao je Latin, i dobio podršku gledatelja.

Inače, Latin je novinarsku karijeru počeo kao 16-godišnjak u rodnom Šibeniku, gdje je surađivao u dopisništvu Slobodne Dalmacije. Diplomirao je politologiju 1989. na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Na drugoj godini fakulteta bio je na audiciji za televizijskog novinara, nakon čega je počeo raditi kao reporter Zagrebačke panorame na HRT-u. Uređivao je i vodio Vijesti, Dnevnik 2, Dnevnik 3, emisiju "Slikom na sliku" te politički magazin "U potrazi".

Bio je šef ratnog studija u Sisku 1991. i Kninu 1995. godine, a najpoznatiji je po talk-showu "Latinica" u kojem je obrađivao važne društveno-političke teme i za koji je dobio nekoliko novinarskih nagrada. Danas u Informativno-medijskom servisu HRT-a uređuje brojne informativne televizijske formate poput news programa HRT4, Teme dana, emisije Otvoreno, Vijesti i Dnevnika.

Podsjetimo, HRT-ov urednik i novinar od 1986. godine bori se s Chronovom bolesti, zbog koje je i pet puta operiran, a prošle je godine u veljači  počeo i s eksperimentalnom terapijom matičnim stanicama kod dr. Dinka Kaliterne, a kako je napisao tada na Facebooku, prvi rezultati su fantastični.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije