GRUDE

Defile mažoretkinja i glazbenih sastava povodom Dana općine

grude
Foto: VL FOTO
1/4
16.11.2013.
u 22:07

U ponedjeljak 18. studenoga je središnji Dan proslave

Općina Grude živi ovih dana u slavljeničkom i nostalgičnom raspoloženju pred 18. studenoga, povodom Dana općine Grude i Dana utemeljenja HZ Herceg-Bosne u Grudama, ali i sjećanja na hrvatski Grad heroj Vukovar. Također, Radio postaja Grude slavi 15. obljetnicu postojanja. Obilježavanje velikih dana ponosa i slave iz davne 1991. godine počelo je u četvrtak navečer predstavljanjem knjige Sestre Natalije Palac, a nastavilo se jučer u Parku hrvatskih velikana u Grudama.

Prvo su općinom Grude prodefilirale prelijepe Grudske mažoretkinje. Uz ples i koreografiju oduševile su svoje sugrađane, a potom su svi naraštaji mažoretkinja od onih najmanjih do najvećih odradile još jedan nastup, te su balone sa svojim imenima pustile da odlete u zrak. Zatim su na scenu stupili mandolinski i tamburaški orkestar Osnovne glazbene škole Grude pod ravnanjem svog profesora Zvonimira Pejića, a veliki dan u Grudama uveličao je i Hrvatski puhački orkestar "Gradska glazba Imotski". Program je vodila Zorica Zorić. Nastavak obilježavanja velikih dana u povijesti hrvatskog naroda biti će već danas, kada će u 18 sati pored Spomenika braniteljima biti paljene svijeće uz prigodnu glazbu povodom 22. obljetnice pada Vukovara.

U ponedjeljak 18. studenoga je središnji Dan proslave, a povodom njega načelnik općine Grude Ljubo Grizelj i predsjednik Općinskog vijeća Grude Draženko Vranješ uputili su pismo u kojemu stoji: - Značajan je i velik nadnevak za našu povijest 18. studenoga kad slavimo Dan naše općine Grude. U tom su danu obljetnice na koje smo posebno ponosni i koje ne smijemo zaboraviti. 18. studenoga rođendan je Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne, Dan sjećanja na žrtve grada heroja Vukovara i Škabrnju. Svakoj od ovih obljetnica prilazimo s posebnim osjećajima u svojoj duši. Dan općine Grude je izrastao iz svih ovih obljetnica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?