profesor ekonomije

Davor Filipović iz BiH je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba

Pixsell
12.02.2021.
u 20:27

Davor Filipović iz Sarajeva će biti kandidat Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za gradonačelnika Zagreba. Ovaj 37-godišnji profesor ekonomije je tijekom rata napustio glavni grad Bosne i Hercegovine. U HDZ-u su dugo bili u dilemi koga predložiti za čelnika Zagreba. Navodno su kao potencijalnog kandidata razmatrali i ministra zdravstva Vilija Beroša. Međutim, ovaj tjedan u vladajućoj stranci su odlučili Filipoviću dati priliku da pokuša zamijeniti dugogodišnjeg gradonačelnika Milana Bandića.

S obzirom na to da je gradski vijećnik, poznaje kako funkcionira lokalna vlast. Osim što je političar, radi i kao profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, piše Jutarnji list. 

Rođen je 1984. godine u Sarajevu koji je tijekom opsade napustio s obitelji. U izjavi za medije prisjetio se izbjeglištva, školovanja i košarkaške karijere.

"Kao izbjeglice, najprije smo živjeli u Promajni kraj Makarske gdje sam završio treći i četvrti razred. Peti i šesti u Makarskoj, a sedmi i osmi u Splitu gdje sam igrao košarku za KK Split i prošao sve reprezentacije od pretkadeta do juniora. Nakon završene srednje Ekonomsko-birotehničke škole dobio sam sportsku stipendiju i otišao igrati košarku i studirati na Sveučilištu Fairleigh Dickinson u New Jerseyju. Igrajući u najjačem rangu američke sveučilišne košarke (NCAA division 1) od 2002. do 2004. uspješno sam studirao Business Managment", ispričao je, prenosi Klix. 

HDZ-ov gradonačelnički kandidat sa suprugom i sinčićem živi u stanu na Donjim Sveticama, a ostatak obitelji u Splitu. Otac i majka također su ekonomisti i, sudeći prema javno dostupnim podacima, vode prilično uspješnu obiteljsku tvrtku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije