sastanak vladajuće koalicije u RS

Vlast u RS danas donosi odluku o izlasku na lokalne izbore

vladajuća koalicija u RS
Fena
21.05.2024.
u 08:48

Na sastanku vladajuće koalicije u Republici Srpskoj danas će biti donesena konačna odluka o izlaasku na listopadske lokalne izbore.

Na jučerašnji sastanak koji je sazvao predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić nisu došli predstavnici Partije demokratskog progresa, Srpske demokratske stranke, Liste za pravdu i red i Narodnog fronta, koje je predsjednik RS-a Milorad Dodik optužio da su "izdajnici i da rade za Christian Schmidta koji je nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH".

- Mi ćemo do sutra odlučiti hoćemo li se odazvati na izbore. Moja osobna odluka je da ne idemo, ali ću saslušati i drugačije mišljenje i u vlastitim redovima. Odluka je teška, jako  odgovorna i izabrat ćemo najmanje zlo za Republiku Srpsku - rekao je jučer Dodik.

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, kojeg vlast u RS ne priznaje, nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH, u Narodnoj skupštini RS je na prijedlog Kluba zastupnika SNSD-a usvojen Izborni zakon RS. Međutim, predstavnci bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS su pokrenuli veto, zbog čega zakon ne može stupiti na snagu.

Prethodno je Središnje izborno povjerenstvo raspisao izbore, a rok za prjavljivanje je 24. svibnja.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije