sud BiH

Dautbašić, Šahman i Hadžijahić izjasnili se kako nisu krivi

sud
11.03.2016.
u 12:10

Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić pred Sudom Bosne i Hercegovine danas su se izjasnili kako nisu krivi za djela koja im se stavljaju na teret.

Kazali su kako se ne osjećaju krivim niti po jednoj točki iz optužnice.

Prvooptuženi iz predmeta, Fahrudin Radončić nije se pojavio danas na ročištu o izjašnjenju o krivnji zbog zdravstvenih problema. 

Podsjećamo, on je iz pritvorske jedinice prije dva dana prebačen na Sveučelišni klinički centar u Sarajevu zbog zdravstvenih problema. 

Sudija za prethodno saslušanje Minka Kreho kazala je kako će Sud izvještaj o njegovom zdravstvenom stanju dobiti 14. ožujka.

Pojasnila je kako će predmet Sudećem vijeću biti dostavljeno kada se i Radončić izjasni o krivnji. Tada će to vijeće zakazati glavni pretres.

Protiv Radončića, Dautbašića i Šahman 15. veljače ove godine potvrđena je optužnica. Oni su, prema optužnici, dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama počinili krivična djela: udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Svi optuženi, osim Radončića, brane se sa slobode. Njemu je, nakon što je prekršio mjere zabrane koje mu je izrekao Sud BiH, na prijedlog Državnog tužiteljstva ponovo određen pritvor.

Pritvor mu je određen jer je prekršio mjere zabrane: napuštanje mjesta boravišta, kućnog pritvora i kontaktiranje s medijima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?