odžak

Dani sjećanja na hrvatske žrtve Drugog svjetskog i Domovinskog rata

25.05.2016.
u 07:35

Dvadeseti put, u organizaciji HKD Napredak Odžak, Udruge “Fra Grga Vilić” i župa Doborskog dekanata, održat će se manifestacija “Dani sjećanja na hrvatske žrtve Drugog svjetskog i Domovinskog rata odžačkog i podvučjačkog kraja”. Program će biti ispunjen brojnim vjerskim, znanstvenim, kulturnim i športskim sadržajima, a održava se pod motom “Da im spomen očuvamo”. Veliki broj sudionika i gostiju okupio se na obilježavanju stradanja naroda ovoga kraja iz ljubavi prema hrvatskim žrtvama koje su branile svoj kraj i svoje domove. U sklopu tradicionalne manifestacije održana je pobožnost križnog puta od kapele Smrekovac do križa na Odića brdu u župi Potočani, kojom su započeli “Dani sjećanja 2016.”. Bogat i zanimljiv program nastavljen je predstavljanjem knjige “Nacija i nacionalno pitanje” autora prof. dr, Bože Žepića. Promotor knjige bio je prof. dr. Mile Lasić, prodekan Pravnog fakulteta Sveučilišta Mostar. Program za srijedu je u znaku svete mise za sve stradalnike u crkvi srca Marijina u P. Mahali koju će predvoditi fra Božo Lujić. Prethodno će vjernici u procesiji krenuti od crkve do Nuića groblja gdje će položiti vijence. Za petak je, u organizaciji HKD Napredak i Centra za kulturu Odžak, najavljeno održavanje okruglog stola o temi “Sjećanje na Domovinski rat” , a najavljeni sudionici su Željko Raguž, ravnatelj Dokumentacijskog centra HVO, zatim filmski djelatnik Jakov Sedlar, profesor povijesti Mario Pejić i Tomislav Božić, ratni zapovjednik 102. brigade HVO-a. Po završetku okruglog stola održat će se projekcija filma “Jasenovac - istina” autora Jakova Sedlara.

Dani sjećanja 2016. završit će u selu Garevac kraj Modriče svetom misom u 11 sati koju će predvoditi vlč. Pavo Brajinović, a u Posavskoj Mahali održat će se tradicionalni odbojkaški turnir.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije