Radmanović sazvao

Danas sjednica Zastupničkog doma: Na dnevni red staviti samo hitna pitanja

15.04.2020.
u 09:07

Nebojša Radmanović, predsjedatelj Zastupničkog doma BiH, sazvao je za danas sjednicu Kolegija ovog doma kako bi se postigao dogovor o funkcioniranju Zastupničkog doma BiH u izvanrednim okolnostima.

Podsjetimo, ovaj dom ne zasjeda već više od mjesec dana, a zbog naredbe Kriznog stožera Sarajevske županije o zabrani okupljanja više od 20 osoba u ovoj županiji, pišu Nezavisne novine. 

Od te naredbe prošli tjedan Krizni stožer SŽ izuzeo je parlamente, tako da su se stvorili uvjeti da se Zastupnički dom BiH sastane.

Mišljenja zastupnika o potrebi i načinu održavanja sjednice su različita i dok jedni smatraju da je neophodno da parlament zasjeda jer postoje važna pitanja na koja je potrebno odgovoriti u situaciji pandemije, drugi su stava da parlament ne treba sazivati ukoliko neće na dnevni red staviti ozbiljna pitanja.

Denis Zvizdić, zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma BiH, za Nezavisne je rekao kako je vrijeme da ovaj dom zasjeda jer je ukinuta zabrana Kriznog stožera SŽ.

"Zbog toga očekujem i to ću i predložiti da sjednica bude sazvana odmah nakon vjerskih blagdana", rekao je Zvizdić.

Saša Magazinović, šef Kluba SDP BiH u Zatupničkom domu BiH, kaže kako očekuje da danas  Kolegij zakaže sjednicu.

Branislav Borenović (PDP), zastupnik  je rekao kako je krajnje vrijeme da se zakaže sjednica parlamenta BiH, i to oba doma, i da zastupnici rade svoj posao.

Nenad Stevandić, šef Kluba zastupnika Srpskog kluba u Zastupničkom domu BiH je rekao da, ako će se zakazivati sjednica radi sjednice i da se daju neke izjave kako bi to bilo u medijima, misli da je to glupost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?