Predsjednica RS

Cvijanović: Uzurpiraju se nadležnosti, a RS ima odgovor na to

 Željka Cvijanović
24.09.2021.
u 21:31

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je, komentirajući odluku Ustavnog suda BiH kojom se Republici Srpskoj pokušava osporiti vlasništvo nad šumama, kako se radi o jednoj u nizu uzurpacija nadležnosti Republike Srpske, ali kako je važno da republičke institucije imaju na to adekvatan odgovor.

"Ranije smo vidjeli za poljoprivredno zemljište i tko zna što će im još pasti na pamet", rekala je Cvijanović novinarima u Banja Luci, javlja Srna. 

Prema njezinim riječima, važno je da Republika Srpska ima adekvatan odgovor na to, odnosno adekvatne odluke kroz republičke institucije, kako bi se svi tijekovi i devijacije vratili u redovite ustavne tokove.

Cvijanović je naglasila da je Republika Srpska dala suglasnost za jedan sasvim drugačiji ustavni milje.

"To je ono što smo dobili kroz Aneks četiri Daytonskog sporazuma i što je postiglo opću suglasnost u BiH. Sve ono što se događalo nakon toga kroz nametanje odluka visokih predstavnika, posljednjih godina i kroz intervencije Ustavnog suda BiH jesu izmjene ustavnog sustava", navela je predsjednica RS.Dodala je kako zabrinjava nedostatak te pravne sigurnosti.

"Netko tko je trebao biti glavni zaštitnik Ustava i ustavnosti, mijenja Ustav i kreira neka nova pravila i to su nedopustive stvari. Cijenim da je razlog za to što je BiH jedan eksperiment u kojoj, nažalost, još uvijek sjede tri stranca kao suci u Ustavnom sudu BiH i zajedno služe kao glasačka mašinerija najčešće sa bošnjačkim sucima i dovode do ovakvih situacija", rekla je Cvijanović.

Ponovila je na kraju da vjeruje u Republiku Srpsku i njen institucionalni odgovor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?