premijerka rs

Cvijanović: Trošarine uvjet za kredit MMF-a

 Željka Cvijanović
15.10.2017.
u 13:34

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istaknula da su predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) jasno poručili da se rokovi i obveze moraju poštovati.

Dodala je da nepoštivanje dogovorenih obveza ugrožava ne samo aranžman s MMF-om, nego i suradnju s drugim međunarodnim financijskim institucijama, ali i beneficije koje bi BiH mogla imati od pristupanja Prometnoj zajednici.

Tijekom razgovora u Washingtonu s predstvanicima MMF-a je navedeno da je aranžman sa tom financijskom institucijom važno uporište za realizaciju razvojnih politika koje su usklađene s mjerama predviđenim Reformskom agendom, a na koje su se obvezali predstavnici svih razina vlasti u BiH.

Cvijanović je kazala i da “provođenje Reformske agende i dogovorene procese remeti nepostojanje parlamentarne većine na razini BiH čime se pokazuje da su vlasti na razini BiH kočničari reformskih procesa”, priopćeno je danas iz Vlade RS. 

Tokom razgovora je utvrđeno da su institucije RS-a svoj dio obaveza u vezi s aranžmanom s MMF-om ispunile još u decembru 2016. godine, a predstavnici MMF-a su ponovili da su uvjeti za nastavak aranžmana donošenje Zakona o akcizama i Zakona o osiguranju depozita na nivou BiH.

Cvijanović boravi u Vašingtonu u okviru redovne Godišnje skupštine Svjetske banke i MMF-a, prenosi Fena. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?