premijerka RS-a

Cvijanović: Suradnja entitetskih vlada ključna za razvoj u BiH

 Željka Cvijanović
01.04.2017.
u 13:36

Suradnja bh. entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, ključ je razvoja u Bosni i Hercegovini i na tome će se raditi - najavila je premijerka RS-a Željka Cvijanović.

-U ovoj zemlji sva pažnja treba biti usmjerena na suradnju dva entiteta, koji su ključni nositelji razvoja, obveza i ustavnih ovlasti i svih pitanja relevatnih za život građana – istaknula je Cvijanović.

Takva poruka je, kaže, poslana i s nedavne zajedničke sjednice entitetskih vlada.

-Uhodavamo se. Morat ćemo na tome raditi više. Ovo je tek druga zajednička sjednica dvije entitetske vlade od rata i postojanja ovakve ustavne arhitekture. Umjesto da se stalno iscrpljujemo raspravljajući s bh. razinom, mislim da je ovo ključ razvoja u BiH i na tome ćemo raditi – rekla je Cvijanović odgovarajući na zastupnička pitanja na nedavnoj sjednici Narodne skupštine RS-a.

Dvije vlade su na zajedničkoj sjednici, podsjeća, razmatrale i određena infrastrukturna pitanja i zajedničke projekte.

Kada je u pitanju brza cesta Sarajevo-Beograd, Cvijanović je dodala da je trasa kroz RS sadržana u Strategiji prometa RS-a te dodala da treba razgovarati o ovom pitanju i da ne treba isključiti bilo čije zanimanje kako bi projekt bio dobar za sve.

Istaknula je i da je moguće i da u oblasti energetike postoje značajni zajednički projekti dva entiteta, koji će dovesti do novog zapošljavanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije