susret

Cvijanović-Sattler: Nastaviti proces europskih integracija BiH

 Željka Cvijanović
11.10.2019.
u 11:52

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović je izrazila čvrstu opredijeljenost institucija tog bh. entiteta ka europskim integracijama, te naglasila da se ovaj proces mora nastaviti u skladu s principima i pravilima usaglašenog mehanizma koordinacije, kao i s punim uvažavanjem ustavnih nadležnosti svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini.

Tijekom razgovara s novoimenovanim šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom EU veleposlanikom Johannom Sattlerom, upoznala je sugovornika s političkom i ekonomskom situacijom u RS i BiH, kao i s, kako je navedeno, trenutnom stagnacijom u procesu europskih integracija, koja je prouzročena činjenicom da ni godinu dana nakon održanih izbora nije konstituisana vlast na svim raziinama u BiH.

Utvrđeno je da je neophodno bez odlaganja formirati novi saziv Vijeća ministara BiH, kao i vlast na razini Federacije BiH, kako bi se osiguralo harmonizirano i usuglašeno djelovanje svih nadležnih institucija u BiH, što je preduvjet efikasnog provođenja reformskih procesa, kao i napretka na europskom putu, priopćeno je iz ureda entitetske predsjednice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije