Predsjednica RS

Cvijanović: RS mora biti dom svih naroda koji u njoj žive

 Željka Cvijanović
06.11.2019.
u 14:05

Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović istaknula je danas kako se zalaže za RS u kojoj će svi biti jednaki pred zakonom, u kojoj će svačija prava, individualna i kolektivna, biti maksimalno zaštićena.

- RS jeste i mora biti dom svih naroda koji u njoj žive i svi se u njoj moraju osjećati ugodno i sigurno – dodala je Cvijanović.

Kritizirala je odluke visokog predstvanika kada su u pitanju rješenja u ustavima entiteta.

- Nametanje amandmana na ustave entiteta, koje je učinio visoki predstavnik, predstavlja primjer nevjerojatnog intervencionizma i nasilja od nekoga tko svoju ulogu crpi od svojevrsne punomoći koju je dobio od entiteta kao potpisnika Aneksa 10. Daytonskog sporazuma – istaknula je Cvijanović u obraćanju na svečanosti u povodu 25 godina Ustvanog suda RS-a. 

Tvrdi kako je zaštita ustavnosti i zakonitosti obaveza RS i njenog Ustavnog suda, što podrazumijeva i zaštitu ustavnog poretka u BiH ustanovljenog Daytonskim sporazumom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije