Premijerka RS-a

Cvijanović: Ovo što se događa u EU sliči na kolaps sveukupnog sustava

Željka Cvijanović
Kilx/YouTube screenshot
25.09.2015.
u 17:11

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da se od jednog tako moćnog sustava kao što je Europska unija /EU/ očekuje da pokaže da može funkcionirati ne samo u dobra vremena nego i u vremenu krize.

Od EU se, tvrdi Cvijanović, očekuje da funkcionira ne samo onda kada treba da ureduje određenim stvarima izvan svojih granica, nego da zna urediti i upristojiti stvari onda kad se nešto događa i u EU.

- Ja se bojim da ovo pokazuje neku situaciju koja sliči zapravo na jedan kolaps sveukupnog sustava. Naravno da mi kao zemlje koje pretendiramo da se jednog dana nađemo u članstvu u EU, hoćemo vidjeti EU koja je odlučna, koja zna što radi, koja je u stanju da donese brze i dobre odluke, da se ponaša operativno, a ne samo birokratski. Nažalost, mi to nismo vidjeli", rekla je Cvijanovićeva za Bobar radio.

Ona je izrazila žaljenje što su događanja vezana s migrantskom krizom prouzrokovala poremećaje u regiji između Hrvatske i Srbije i dovela do usijanja odnosa koji su građeni vrlo pedantno godinama i koji su uprkos određenim iskrama uspijevali da se drže na razini pristojnih.

- Nadam se i želim da, ukoliko je to moguće, budemo pošteđeni mi, kao Srpska, ali i cijela BiH, ovih velikih situacija, da kažem teških kolapsa. Ne znam hoće li to tako biti, ali želim gledati da se to što hitnije uredi, napomenula je Cvijanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije