Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Cvijanović: Moguća 'mostarizacija' cijele BiH

26. svibnja 2020. u 20:19 0 komentara 352 prikaza
Željka Cvijanović

Potpredsjednica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Željka Cvijanović tvrdi kako je moguća „mostarizacija“ Bosne i Hercegovine, s obzirom na događaje oko lokalnih izbora.

- Očito da je velika igra u pitanju i sve se događa sinkronizovano. Postoji opravdan strah da možemo doći u situaciju da imamo 'Mostar' (u kojem više od 10 godina nisu održani lokalni izbori) na cijeloj teritoriji BiH, u političkom ili izbornom smislu, odnosno nemogućnost održavanja izbora – rekla je Cvijanović.

Ponovila je stav SNSD-a da su članovi Središnjeg izbornog povjerenstva BiH izabrani pored natječajne procedure, na način koji, navodi, „upućuje na manipulaciju izbornim procesom, što se ne može dopustiti“.

-Čudi me da izostaje reakcija stranaca, koji obično govore o pravnoj državi, o tome kako se moraju provoditi procedure, a nijemi su kada se dođe u jednu ovakvu situaciju - navela je ona u izjavi novinarima u Istočnom Sarajevu, nakon sastanka članova Izvršnog komiteta SNSD-a s rukovodstvima općinskih i gradskih odbora SNSD-a iz Izborne jedinice osam.

Uvjerava kako je SNSD potpuno spreman za izbore, bez obzira na to hoće li se održati u listopadu, studenome ili će se prolongirati, a cilj je da osvoje 80 posto vlasti, uz učešće koalicijskih stranaka.

Zbog činjenice da, kako kaže, još uvijek nije došlo do podjele 330 milijuna eura od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), najavila je da RS morati poduzeti pravne radnje kako bi se zaštitila.

Cvijanović tvrdi kako SNSD, ni nakon dvije godine od općih izbora, nije u mogućnosti da, kao izborni pobjednik u RS, dobije funkcije koje mu pripadaju na razini BiH, jer, kako kaže, SDA „povremeno pravi manipulativnu većinu s izbornim gubitnicima iz RS, SDS-om i PDP-om, te su na taj način izabrali i nelegalni i nelegitimni sastav SIP-a“.

U SNSD očekuju da se o tome odrede nadležni organi.

-Sasvim druga većina postoji u Domu naroda i tu stanuje ključ za rješevanje problema – kazala je potpredsjednica SNSD-a.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.