ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak: Tužba ne bi imala legitimitet i dodatno bi pojačala nepovjerenje u BiH

Igor Crnadak
27.01.2017.
u 13:43

Revizija tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije bila bi velika greška i ponovo bi nas okrenula prema prošlosti, umjesto da zajednički gradimo budućnost – upozorio je danas ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.

Podsjeća da su dva člana Predsjedništva BiH protiv moguće revizije tužbe, te da o tome nema suglasnosti ni u Vijeću ministara, kao i da je RS, također, protiv pokretanja tog pitanja.

- U takvim uslovima revizija tužbe ne bi imala legitimitet i dodatno bi pojačala nepovjerenje u BiH i otežala unutarnje odnose – kazao je Crnadak za Fenu.

Ratne zločine treba da, kako je napomenuo, istražuje i sankcionira pravosuđe, a pisanje povijesti treba prepustiti istoričarima. 

- Političari imaju obavezu da brinu o budućnosti, o novim generacijama i o trajnoj stabilnosti i miru i zato se trebamo okrenuti zajedničkoj gradnji mostova i puteva i istinskom zbližavanju, a ne da jedni drugima podmećemo i radimo iza leđa – ukazao je šef bh.diplomacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije